Medaljer med karamel og kaffeskum

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Den klassiske medalje består af lyse mørdejsbunde med creme, syltetøj og flødeskum. Her får du en mørk nyfortolkning med kakao, karamel og kaffe.

Bemærk
Kogetid, karamel: 3 timer. Afkøling, karamel og kaffeskum: Mindst 3 timer. Hviletid, mørdej: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en udstikker på ca. seks cm i diameter
en sprøjtepose med stor stjernetylle

Sådan gør du

Læg en uåbnet dåse kondenseret mælk i en gryde, dæk med vand, og bring i kog. Skru ned, og småkog dåsen under låg i 3 timer. Dåsen SKAL hele tiden være dækket af vand.
Tag dåsen op, og lad den køle helt af – gerne til dagen efter. Mælken i dåsen er nu blevet til lækker tyk karamel.
Læg husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hak hvid chokolade groft, og læg det i en skål. Varm fløde og kaffe op til kogepunktet i en gryde, tag straks gryden fra varmen, og hæld kaffefløden over chokoladen. Rør, til chokoladen er smeltet.
Vrid husblas fri for vand, og opløs den direkte i den varme creme under omrøring. Hæld kaffecremen i en ren skål, dæk med husholdningsfilm. Sæt på køl i mindst 3 timer.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, flormelis, vaniljekorn og salt godt sammen. Pisk æg i. Rør sigtet mel og kakao i. Saml hurtigt dejen med hænderne uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud i ½ cm tykkelse på et meldrysset bord. Stik dejen ud i cirkler med en udstikker på ca. 6 cm i diameter. Fordel bundene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en 180° varm ovn i 8-10 minutter. Afkøl på en bagerist.
Pisk den kolde kaffecreme luftig med en elpisker, og fyld den i en sprøjtepose med stor stjernetylle. Sprøjt en høj krans af kaffecreme langs kanten på halvdelen af bundene.
Åbn dåsen med karamel, og rør den med flagesalt. Fyld karamellen i en lille sprøjtepose, og sprøjt den ned i hullet i midten af kaffescremen på hver bund.
Rør flormelis og kaffe sammen, og smør den på de resterende bunde. Læg dem oven på de cremefyldte bunde. Pynt med chokolade og evt. guldstøv.

Tip!

I stedet for selv at koge karamel kan du købe færdig tyk karamelcreme (dulce de leche) i velassorterede supermarkeder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar