Medaljer med karamel og kaffeskum

Den klassiske medalje består af lyse mørdejsbunde med creme, syltetøj og flødeskum. Her får du en mørk nyfortolkning med kakao, karamel og kaffe.

Medaljer med karamel og kaffeskum
31-60 min.

(5)

31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Afkøling, kaffeskum: Mindst 3 timer. Hviletid, mørdej: 30 minutter.

Ingredienser

stk.

Kakaomørdej

blødt smør
200 g
flormelis
75 g
vaniljestænger
1
salt
¼ tsk.
æg
1
hvedemel
250 g
rent kakaopulver
2 spsk.

Kaffecreme og karamel

husblas
2 blade
hvid chokolade
100 g
piskefløde
4 dl
instant kaffepulver
1½ spsk.
karamelliseret mælk
1 dåser
flagesalt
0,20 tsk.

Glasur og pynt

flormelis
100 g
friskbrygget kaffe (stærk)
2 spsk.
høvlet mørk chokolade (evt. spiseligt guldstøv)
20 g

Udstyr

  • 1 udstikker på ca. 6 cm i diameter
  • 1 sprøjtepose med stor stjernetylle

Sådan gør du

Kaffecreme og karamel

Læg husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hak hvid chokolade groft, og læg det i en skål. Varm fløde og kaffe op til kogepunktet i en gryde, tag straks gryden fra varmen, og hæld kaffefløden over chokoladen. Rør, til chokoladen er smeltet.
Vrid husblas fri for vand, og opløs den direkte i den varme creme under omrøring. Hæld kaffecremen i en ren skål, dæk med husholdningsfilm. Sæt på køl i mindst 3 timer. Rør karamellen op med salt, og stil den til side til senere.

Kakaomørdej

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, flormelis, vaniljekorn og salt godt sammen. Pisk æg i. Rør sigtet mel og kakao i. Saml hurtigt dejen med hænderne uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud i ½ cm tykkelse på et meldrysset bord. Stik dejen ud i cirkler med en udstikker på ca. 6 cm i diameter. Fordel bundene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en 180° varm ovn i 8-10 minutter. Afkøl på en bagerist.
Pisk den kolde kaffecreme luftig med en elpisker, og fyld den i en sprøjtepose med stor stjernetylle. Sprøjt en høj krans af kaffecreme langs kanten på halvdelen af bundene.
Fyld karamellen i en lille sprøjtepose, og sprøjt den ned i hullet i midten af kaffescremen på hver bund.

Glasur og pynt

Rør flormelis og kaffe sammen, og smør den på de resterende bunde. Læg dem oven på de cremefyldte bunde. Pynt med chokolade og evt. guldstøv.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'