Medaljer med karamel og kaffeskum
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den klassiske medalje består af lyse mørdejsbunde med creme, syltetøj og flødeskum. Her får du en mørk nyfortolkning med kakao, karamel og kaffe.
Bemærk
Afkøling, kaffeskum: Mindst 3 timer. Hviletid, mørdej: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
1 udstikker på ca. 6 cm i diameter
1 sprøjtepose med stor stjernetylle
Sådan gør du
Læg husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hak hvid chokolade groft, og læg det i en skål. Varm fløde og kaffe op til kogepunktet i en gryde, tag straks gryden fra varmen, og hæld kaffefløden over chokoladen. Rør, til chokoladen er smeltet.
Vrid husblas fri for vand, og opløs den direkte i den varme creme under omrøring. Hæld kaffecremen i en ren skål, dæk med husholdningsfilm. Sæt på køl i mindst 3 timer. Rør karamellen op med salt, og stil den til side til senere.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, flormelis, vaniljekorn og salt godt sammen. Pisk æg i. Rør sigtet mel og kakao i. Saml hurtigt dejen med hænderne uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud i ½ cm tykkelse på et meldrysset bord. Stik dejen ud i cirkler med en udstikker på ca. 6 cm i diameter. Fordel bundene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en 180° varm ovn i 8-10 minutter. Afkøl på en bagerist.
Pisk den kolde kaffecreme luftig med en elpisker, og fyld den i en sprøjtepose med stor stjernetylle. Sprøjt en høj krans af kaffecreme langs kanten på halvdelen af bundene.
Fyld karamellen i en lille sprøjtepose, og sprøjt den ned i hullet i midten af kaffescremen på hver bund.
Rør flormelis og kaffe sammen, og smør den på de resterende bunde. Læg dem oven på de cremefyldte bunde. Pynt med chokolade og evt. guldstøv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk