Medaljer med citroncreme
28. april 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den klassiske medalje har fået en frisk opdatering med syrlig citroncreme og gul citronglasur. Det giver et skønt modspil til den ellers lidt tunge flødekage.
Bemærk
Afkøling: I alt 3 timer
Ingredienser
Udstyr
1 rund udstikker, 7 cm i diameter (evt. med kruset kant)
1 sprøjtepose
1 stor stjernetylle
Sådan gør du
Riv citronskallen fint, og pres citronsaften. Pisk æg, sukker, citronskal og citronsaft sammen i en skål over vandbad. Pisk konstant, til citroncremen tykner. Tag skålen af varmen, og tilsæt straks små tern af smør. Pisk, til smørret er smeltet. Hæld citroncremen på et glas med låg, og sæt på køl i mindst 2 timer.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kornene ud, og rør dem sammen med smør, flormelis og salt i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen med hænderne uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Rul mørdejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. ½ cm. Udstik 18 cirkler af dejen med en udstikker, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag cirklerne i ovnen i 12-14 minutter, til de er let gyldne i kanten. Afkøl dem helt på en bagerist, og opbevar dem i en lufttæt beholder, til de skal bruges.
Hæld fløde og vaniljesukker i en skål, og pisk det til sprøjtefast skum med en elpisker. Fyld vaniljeflødecremen i en sprøjtepose med stor stjernetylle.
Rør flormelis og citronsaft sammen til en tyk glasur, og tilsæt evt. lidt gul konditorfarve, hvis du ønsker farve på glasuren. Smør glasuren på halvdelen af mørdejsbundene.
Sprøjt en høj krans af vaniljeflødecreme rundt langs kanten på den anden halvdel af bundene. Gem resten af vaniljeskummet til pynt. Fyld hullet i midten af hver flødeskumskrans op med citroncreme. Læg bundene med glasur oven på de fyldte bunde som låg. Pynt hver medalje med en lille top vaniljeflødeskum, friske ribs og et drys guldstøv. Servér straks, eller sæt på køl indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk