Medaljer med æblekompot og vaniljeskum
30. marts 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Medaljer er en klassisk flødeskumskage fra bageren, som du sagtens kan lave selv.
Bemærk
Hviletid, mørdej: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland hvedemel, mandelmel, flormelis og salt i en røreskål. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene til en grynet masse.
Tilsæt æggeblomme, og saml dejen, til den er ensartet. Har du en røremaskine, er det nemt at røre dejen sammen deri. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Rul den kolde mørdej ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. ½ cm. Udstik 12 cirkler af dejen med et glas eller en takket udstikker, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag cirklerne i ovnen i 12-14 minutter, til de er let gyldne og gennembagte. Afkøl dem helt på en bagerist.
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tern. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud.
Hæld æbletern, sukker, vaniljekorn, vand og citronsaft i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i ca. 15 minutter, til æblerne er kogt let ud. Kompotten skal være som grød, men stadig med æblestykker i. Afkøl kompotten helt.
Hæld fløde og vaniljesukker i en skål, og pisk det til skum med en elpisker. Fyld vaniljeskummet i en sprøjtepose med stor stjernetylle.
Rør flormelis og vand sammen i en skål til en tyk glasur. Smør glasuren på halvdelen af mørdejsbundene, og pynt med finthakkede pistacienødder og evt. lidt guldstøv.
Sprøjt en høj krans af flødeskum rundt langs kanten på den anden halvdel af bundene. Fyld hullet i midten af hver flødeskumskrans op med æblekompot. Læg bundene med glasur oven på de fyldte bunde som låg, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk