Medaljer

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Sprød bund, blød midte og sukkerknasende glasurtop. En medalje har det hele, og alle, der bager sådan en til sine kære, har fortjent ... en medalje!

Bemærk
Hviletid på køl: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

en sprøjtepose med tylle

Sådan gør du

Bland mel og flormelis. Smuldr smørret i melblandingen, til det har konsistens som rasp. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne uden at ælte mere end højst nødvendigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og stik 16-20 cirkler ud med en diameter på ca. 8 cm (brug en udstikkerform eller et glas).
Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de begynder at få lidt farve i kanten. Lad dem køle af.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bring mælken i kog i en gryde.
Pisk æggeblommen sammen med majsstivelse, sukker og vaniljekorn i en skål. Tilsæt den kogende mælk i en tynd stråle, mens du stadig pisker. Hæld cremen tilbage i gryden, og lad den koge ganske let, til den tykner. Hæld cremen i en skål, dæk med husholdningsfilm, og sæt på køl. Fyld cremen i en sprøjtepose.
Rør en tyk glasur af flormelis og vand. Fordel halvdelen af glasuren på halvdelen af bundene, og pynt med 1 hindbær på hver.
Pisk fløden til skum, og fyld den i en sprøjtepose. Sæt toppe af vaniljecreme på midten af de bunde, der ikke har glasur.
Sprøjt flødeskum uden om cremen, og sæt bundene med glasur ovenpå.

Tip!

Ingen sprøjteposer? Så fordeler du bare creme og flødeskum på mørdejsbunden med en ske.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar