Meatball-sub
7. maj 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Det flotte navn dækker over noget så simpelt som en sandwich med kødboller, og det er den ultimative comfort food.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og riv det fint. Rør kødet med revet løg, hvidløg, æg og rasp, og krydr med timian, fennikel, salt og peber. Lad farsen hvile i 20 minutter, og form den så til kugler på størrelse med en golfbold.
Steg dem på en pande i lidt olie i et par minutter for at brune dem af. Tag dem af panden.
Tænd ovnen på grillfunktion. Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Steg dem i lidt olie i en gryde eller pande, der kan tåle at gå i ovnen, til løget er gennemsigtigt. Hæld tomatpuréen i, og lad den stege i 2 minutter.
Tilsæt hakkede tomater, oregano og bouillon, og lad saucen simre i 5-7 minutter. Læg kødbollerne i saucen, og lad dem simre med i yderligere 5 minutter.
Skær mozzarellaen i skiver, og læg dem oven på kødbollerne. Stil gryden eller panden i ovnen, og gratinér mozzarellaen under grillvarmen, til osten er smeltet.
Varm flutene i ovnen. Flæk de varme flutes, og smør dem med aioli. Fordel salatbladene i flutene, og fyld dem med kødboller og tomatsauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk