Mazarintærte med mascarponecreme, blåbær og mango
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
En lækker mazarintærte med skøn mascarponecreme, blåbær og mango.
Bemærk
Hviletid, mørdej: 30 minutter. Bagetid: 25 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en stor tærteform med løs bund, 28-31 cm i diameter
Sådan gør du
Riv appelsinskallen fint. Skær smørret i tern, og smuldr dem godt sammen med flormelis, appelsinskal og mel. Saml dejen med sammenpisket æg til en glat, ensartet masse. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 30 minutter.
Rør groftrevet marcipan og sukker sammen til en jævn masse. Rør smør i lidt ad gangen. Tilsæt æggene, og rør godt. Sigt mel og vaniljesukker i til sidst, og rør det hele sammen.
Tænd ovnen på 200º. Rul mørdejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en 3 mm tynd cirkel. Smør tærteformen, og læg dejen i den, så den dækker bunden og de indvendige kanter. Skær overskydende dej væk.
Fordel mazarinmassen oven på mørdejen i et jævnt lag, og bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til overfladen er flot lysebrun.
Tag tærten ud af ovnen, og lad den afkøle helt. Smelt chokoladen over vandbad, pensl den afkølede tærte med chokoladen, og lad den stivne.
Flæk vaniljestangen, og skab kornene ud. Rør mascarponen helt glat. Pisk fløden til skum, og vend den med mascarponen. Bland vaniljekorn og flormelis, og vend det i cremen.
Smør mascarponecremen oven på den stivnede chokolade. Skræl mangoen, skær den i små tern, og fordel dem oven på cremen sammen med blåbær i en stor bunke. Stil kagen i køleskabet, til den skal spises.
Tip!
I stedet for mango og blåbær kan kagen dynges op med fx jordbær, hindbær, brombær eller rabarberkompot.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk