Mazarintærte med hasselnødder og hvid chokolade
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Tærten er fyldt med marcipan og smager næsten som konfekt.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Blend smør, flormelis, salt og hvedemel sammen i en foodprocessor, til det er som grov rasp. Tilsæt ægget, og blend kun ganske lidt, til dejen lige akkurat begynder at samle sig.
Hæld mørdejen over i en stor skål, og ælt den hurtigt sammen med hænderne til en fast klump – ælt så lidt som muligt. Måske er det nødvendigt at tilsætte 1-2 spsk koldt vand for at få dejen til at samle sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ½ time.
Rul den kolde mørdej ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd en smurt tærteform med dejen. Tænd ovnen på 180º.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Pisk marcipan, sukker og smør sammen med en elpisker. Tilsæt æg 1 ad gangen, og pisk mellem hvert æg.
Fordel mazarinmassen oven på mørdejen, og drys med hasselnøddeflager.
Bag tærten i ovnen i 30 minutter, og lad den afkøle i formen.
Smelt forsigtigt den hvide chokolade over vandbad. Hæld den smeltede chokolade ud over kagen i et tilfældigt mønster.
Tip!
Lav hurtige bevægelser frem og tilbage med en spiseske fyldt med smeltet hvid chokolade for at få et smukt mønster over kagen. Afslut evt. med et drys hasselnøddeflager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk