Mazarintærte med hasselnødder

En gylden og duftende mazarintærte med hasselnødder er noget af det mest fristende og lækre hjemmebag, du kan hive ud af ovnen. Opskriften er supernem og et hit til både eftermiddagskaffen og som dessert om aftenen.

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Riv smør i en skål, tilsæt mel og bagepulver, og pisk til en smuldret masse.
Pisk æg med flormelis og fløde, og rør det i smørblandingen. Hæld dejen i en smurt tærteform, og bag bunden i ovnen i 20 minutter.
Tag bunden ud af ovnen. Lad kagen falde sammen, eller tryk den forsigtigt ned i formen.
Skru ovnen op på 225°.
Rist hasselnødderne på en meget varm pande, til de brune hinder er til at smuldre af. Ryst panden jævnligt, så nødderne ikke brænder på. Afkøl, og hak nødderne groft.
Smelt smør, fløde, mel og rørsukker sammen i en gryde under omrøring. Tilsæt hakkede nødder.
Fordel fyldet på bunden, og bag tærten i ca. 8-10 minutter, til nøddeblandingen bobler. Afkøl tærten i formen på en bagerist.
Smelt chokoladen over vandbad.
Tag kagen ud af formen, og pensl kanten med chokolade. Lad chokoladen tørre, og servér.

Tip!

Læg evt. de varme hasselnødder i et rent viskestykke, når du har ristet dem på panden. Så er det nemt at gnide de brune skaller af med viskestykket.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
13. april 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar