Mazarintærte med appelsin og nougat
24. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Den cremede mazarinmasse er tilsmagt med revet appelsinskal for en ekstra julet smag.
Bemærk
Hviletid: I alt 1,5 time
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform med løs bund, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Rør blødt smør, flormelis og salt sammen i en skål. Rør æg i. Rør mandelmel og hvedemel i dejen uden at ælte den for meget. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Stil tærtebunden i fryseren i ½ time.
Tænd ovnen på 175°. Pisk groftrevet marcipan, sukker, smør og æg sammen i en skål til en ensartet masse. Vend mandelmel i. Riv appelsinskallen fint, og pres saften. Vend appelsinskal og 2 spsk. appelsinsaft i mazarinmassen.
Fordel mazarinmassen i den kolde tærtebund, og bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til den er let gylden. Afkøl tærten på en rist.
Smelt den bløde nougat i en skål over vandbad, og smør den ud på toppen af tærten. Drys med hasselnøddeflager, og sæt tærten på køl, til nougaten er størknet. Pynt evt. med lidt spiseligt guldstøv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk