Mazarinlagkage med vaniljefrosting og chokolade
1. juni 2018
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
En eventyrlig kage med kanelkrydrede hasselnøddebunde. Kagen er i den søde ende, så et lille stykke er nok til at stille lækkersulten.
Bemærk
Ovntid: Ca. 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
tre små springforme, 12 cm i diameter
Sådan gør du
Smelt hvid chokolade over vandbad, og hæld chokoladen i en frysepose. Klip et lillebitte hul i det ene hjørne af posen. Læg en anden frysepose fladt oven på et skærebræt, og sprøjt juletræer i forskellige størrelser ud på posen.
Sæt skærebrættet med juletræerne i køleskabet indtil brug, og pensl evt. med lidt sølvstøv.
Rist hasselnødderne i en 200° varm ovn i ca. 5 minutter. Gnub hinderne af nødderne i et rent viskestykke. Lad nødderne køle lidt af, og hak dem til fint mel i en minihakker. Skru ovnen ned til 175°.
Riv marcipanen groft på et rivejern. Pisk marcipan, sukker, smør og kanel sammen med en elpisker til en luftig masse. Pisk æg i 1 ad gangen, og vend hasselnøddemelet i.
Beklæd de små springforme med bagepapir, og fordel kagedejen i dem. Bag hasselnøddebundene i ovnen i ca. 30 minutter ved 175°. Lad dem køle helt af i formen.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk flormelis, vaniljekorn, smør og mælk sammen i en skål, til frostingen er let og luftig. Placér 1 hasselnøddebund på et fad, og smør den med frosting. Læg en bund ovenpå, og smør også den med frosting. Læg den sidste bund øverst, og smør et tyndt lag frosting på hele kagen.
Lad kagen stå på køl i 5 minutter, og smør endnu et tyndt lag frosting på hele kagen.
Pensl evt. kagen med lidt spiseligt guld- eller sølvstøv, og placér forsigtigt de hvide chokoladejuletræer langs siderne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk