Mazarinkage med nektariner og hindbær

29. august 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

En saftig favoritkage, som holder sig lækker i flere dage.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i formen, og smør kanterne med lidt smør.
Pisk smør, sukker og groftrevet marcipan sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kort mellem hvert æg. Riv citronskallen fint, og rør den i dejen med hvedemel og salt, til den er ensartet.
Fordel dejen i formen. Skyl nektarinerne, og skær dem i smalle både. Fordel nektarinerne oven på dejen, og tryk dem let ned i overfladen. Drys med sukker.
Bag mazarinkagen i ovnen i 35-40 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen på en rist.
Skær kagen i skiver, og servér den lun eller kold med friske hindbær og cremefraiche.

Tip!

Kagen kan bages på alle tider af året. Du skifter bare frugten ud med andet frugt, som er i sæson, fx æbler, pærer, blommer eller abrikoser.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar