Mazarinkage med nektariner og hindbær
29. august 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
En saftig favoritkage, som holder sig lækker i flere dage.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i formen, og smør kanterne med lidt smør.
Pisk smør, sukker og groftrevet marcipan sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kort mellem hvert æg. Riv citronskallen fint, og rør den i dejen med hvedemel og salt, til den er ensartet.
Fordel dejen i formen. Skyl nektarinerne, og skær dem i smalle både. Fordel nektarinerne oven på dejen, og tryk dem let ned i overfladen. Drys med sukker.
Bag mazarinkagen i ovnen i 35-40 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen på en rist.
Skær kagen i skiver, og servér den lun eller kold med friske hindbær og cremefraiche.
Tip!
Kagen kan bages på alle tider af året. Du skifter bare frugten ud med andet frugt, som er i sæson, fx æbler, pærer, blommer eller abrikoser.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk