Mazarinkage med mynte, pistacienødder og citroncreme
28. juli 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Stine Christiansen
Har du inviteret til kage? En god mazarinkage bliver næsten endnu bedre på dag 2. Bag gerne denne kage en dag i forvejen, så det eneste, du skal gøre, inden gæsterne kommer, er at pynte den.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i bunden af en springform. Smør siderne af formen med 10 g smør, og klip lange stykker bagepapir og pres fast på siderne.
Riv marcipanen groft. Skyl mynte, og blend mynte og sukker sammen i en blender. Pisk marcipan, sukker, smør og salt sammen i en skål med en elpisker.
Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kort mellem hvert æg. Hak pistacienødderne. Hæld nødder og mel i dejen, og vend den sammen, til den er ensartet.
Fordel dejen i formen. Bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Afkøl kagen på en rist.
Pisk smørret lyst og luftigt med en elpisker i en skål. Pisk flødeost, lemoncurd og flormelis sammen med smørret i skålen.
Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Tilsæt citronskal- og saft i frostingen. Hæld frostingen i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt små toppe på kagen.
Drys passionsfrugtpulver over kagen med en sigte. Pynt kagen med spiselige blomster og chokoladeperler.
Tip!
Du kan også forberede citroncremen dagen før. Læg den i køleskabet i en sprøjtepose, men vent med at klippe hul i den. Tag sprøjteposen ud af køleskabet, 20 minutter før du skal pynte kagen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk