Mazarinkage med mascarpone og passionsfrugt

10. juni 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Sæt en sød, syrlig og saftig kage på kaffebordet, der sagtens kan holde sig frisk i et par dage – hvis den får lov.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og beklæd formen med bagepapir. Riv skallen af ½ citron fint, og pres saften. Gem den sidste ½ citron til senere. Riv marcipanen groft.
Pisk marcipanen sammen med smør og sukker med en elpisker i en skål. Pisk æggene i ét ad gangen. Vend mel, kardemomme, salt, citronskal og citronsaft i dejen, til den er ensartet og uden melklumper.
Hæld dejen i formen, og bag mazarinkagen i ovnen i 25-30 minutter, til den er netop gennembagt.
Tag kagen ud af ovnen, og prik huller i overfladen med en gaffel. Dryp saften fra den sidst ½ citron over kagen. Afkøl kagen på en bagerist.
Pisk mascarpone, cremefraiche og flormelis sammen med en elpisker i en skål til en ensartet creme, og smag til med citronsaft.
Tag kagen ud af formen, og anret den på et fad. Skær passionsfrugterne i halve, og skrab indmaden ud.
Smør mascarponecremen ud på kagen, og pynt med passionsfrugt og grofthakkede pistacienødder.

Tip!

Kan du ikke få fat på passionsfrugter, kan du i stedet toppe kagen med tynde skiver af ananas, mango eller friske bær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar