Mazarinkage med mascarpone og passionsfrugt
10. juni 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Sæt en sød, syrlig og saftig kage på kaffebordet, der sagtens kan holde sig frisk i et par dage – hvis den får lov.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og beklæd formen med bagepapir. Riv skallen af ½ citron fint, og pres saften. Gem den sidste ½ citron til senere. Riv marcipanen groft.
Pisk marcipanen sammen med smør og sukker med en elpisker i en skål. Pisk æggene i ét ad gangen. Vend mel, kardemomme, salt, citronskal og citronsaft i dejen, til den er ensartet og uden melklumper.
Hæld dejen i formen, og bag mazarinkagen i ovnen i 25-30 minutter, til den er netop gennembagt.
Tag kagen ud af ovnen, og prik huller i overfladen med en gaffel. Dryp saften fra den sidst ½ citron over kagen. Afkøl kagen på en bagerist.
Pisk mascarpone, cremefraiche og flormelis sammen med en elpisker i en skål til en ensartet creme, og smag til med citronsaft.
Tag kagen ud af formen, og anret den på et fad. Skær passionsfrugterne i halve, og skrab indmaden ud.
Smør mascarponecremen ud på kagen, og pynt med passionsfrugt og grofthakkede pistacienødder.
Tip!
Kan du ikke få fat på passionsfrugter, kan du i stedet toppe kagen med tynde skiver af ananas, mango eller friske bær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk