Mazarinkage med karamelcreme og bær
12. juli 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Giv den tætte mazarinkage festskrud på i form af en smukt sprøjtet karamelcreme og masser af friske brombær og blåbær.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm i diameter
1 sprøjtepose med stjernetylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i formen.
Pisk smør, sukker og groftrevet marcipan sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg. Vend mel, salt og citronsaft i, og rør dejen ensartet.
Fordel dejen i formen, og glat overfladen. Bag mazarinkagen i ovnen i 30 minutter. Afkøl kagen på en bagerist.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen, og hæld den i en skål. Varm fløde og Kahlua op til kogepunktet i en gryde.
Knug husblassen fri for vand, og opløs den i den varme fløde. Hæld flødeblandingen over chokoladen, og rør det sammen med en dejskraber, til chokoladen er smeltet, og cremen er ensartet.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt cremen på køl i mindst 4 timer.
Anret mazarinkagen på et fad. Pisk den kolde karamelcreme luftig med en elpisker.
Fyld cremen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt små toppe ud på mazarinkagen. Pynt kagen med brombær, blåbær og evt. lidt guldstøv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk