Mazarin med hindbær og hvid chokoladecreme
22. august 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Saftig mazarinkage med hvid chokoladecreme, røde hindbær og grønne pistacienødder, der er en opgradering af den traditionelle jordbærtærte. Mums!
Bemærk
Afkøling, creme: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Udstyr
en rund tærteform med løs bund, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Hak hvid chokolade groft, og læg den i en skål.
Hæld fløden i en gryde, og varm den op til kogepunktet. Hæld straks den varme fløde over chokoladen, og rør godt, til chokoladen er helt smeltet. Sæt chokoladecremen i køleskabet i 1 time.
Rør den kolde chokoladecreme sammen med skyr. Sæt cremen tilbage i køleskabet i mindst 3 timer.
Riv marcipanen groft på et rivejern. Pisk marcipan sammen med smør, sukker og salt i en skål med en elpisker.
Pisk 1 æg i ad gangen. Blend pistacienødderne i en minihakker til groft mel, og vend det i dejen til sidst.
Fordel dejen i den smurte tærteform, og bag den i en 175° varm ovn i 35-40 minutter. Afkøl kagen i formen på en rist, og sæt den herefter gerne på køl.
Pisk den hvide chokoladecreme igennem med en elpisker, så den bliver luftig. Smør cremen på toppen af den afkølede mazarin i et jævnt lag.
Læg hindbærrene på kagen i et flot mønster, og pynt med finthakkede pistacienøddekerner.
Tip!
Skyr er et islandsk surmælksprodukt med et højt indhold af protein og et lavt fedtindhold. Fås i supermarkedet og kan evt. erstattes med græsk yoghurt 10 %.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk mazarinkage
Powered by Froala Editor