Mayonnaise
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Hvis du hellere vil lave din egen mayonnaise end at købe den på glas eller i pose, kan det klares på 10 minutter. Rør evt. den færdige mayonnaise op med krydderurter, hvidløg, chili, krydderier, honning eller ekstra syre.
Bemærk
Tag æggeblommerne ud af køleskabet i god tid, så de når at få stuetemperatur ligesom olien. Så mindskes risikoen for, at mayonnaisen skiller.
Ingredienser
Sådan gør du
Vælg et piskeris med mange ”ris” og en skål med plads til at piske. Pres saften af citronen. Pisk æggeblommerne godt og længe med salt, citronsaft og evt. lidt sennep, til de bliver seje og lyse.
Tilsæt olien i en tynd stråle, mens du pisker. Hvis mayonnaisen bliver så tyk, at den ikke kan tage mere olie, kan du tilsætte lidt vand. Pisk, til al olien er brugt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk