Matcharoulade med hvid chokolade
23. maj 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Marengsroulade
Matcha er fintmalede, tørrede blade fra en særlig tebusk. Det grønne pulver siges at have mange sundhedsfremmende egenskaber, men i opskriften her er det den intense, let græsagtige, smag, der er i fokus, og som balanceres af en sød-syrlig chokoladecreme, frisk flødeskum og hindbær på toppen.
Bemærk
Den hvide chokoladecreme skal sætte sig køligt i mindst 3 timer (men gerne natten over),og den samlede roulade skal hvile et par timer inden servering.
Ingredienser
Udstyr
Ovnens store bradepande, ca. 35x30 cm
Sådan gør du
Hak chokoladen groft, og læg den i en varmefast skål. Opvarm fløden til lige under kogepunktet. Hæld den langsomt over chokoladen. Rør forsigtigt rundt fra midten og ud med en dejskraber, til de to konsistenser samler sig.
Rør limesaft i. Dæk cremen med et stykke husholdningsfilm, og lad den sætte sig et køligt sted i mindst 3 timer, men gerne natten over.
Tænd ovnen på 200°. Opdel æggene i blommer og hvider.
Pisk blommerne med 40 g flormelis til det bliver en skummende æggesnaps. Tilsæt skiftevis matchapulver, de to slags mel og mælk, og pisk grundigt undervejs.
Pisk æggehviderne næsten stive. Drys de sidste 40 g flormelis over, og pisk det til en glat marengs. Vend den i resten af dejen lidt efter lidt.
Hæld massen i en bradepande, der er foret med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 10 minutter. Drys et stykke bagepapir med flormelis, og vend den lune kagebund over på det. Træk det øverste lag papir af, og lad kagen afkøle i 15 minutter.
Pisk hurtigt chokoladecremen igennem, og smør den ud på rouladebunden. Rul kagen stramt sammen til en roulade, og lad den trække et par timer inden servering. Pynt med friskpisket flødeskum og hindbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk