Massaman curry med rejer
27. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Massaman curry er en lækker thailandsk karryret, der er lidt mildere i smagen end de traditionelle stærke karryretter. Krydr retten med kanel og kardemomme, der bidrager med lidt sødme.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på emballagen, og hold dem varme til servering.
Steg karrypastaen på panden i 1 minut. Tilsæt kokosmælk, og kog op.
Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Skyl sukkerærterne, og skær dem i strimler. Hæld broccoli, sukkerærter, kanelstang og kardemommekapsler i saucen, og lad det småkoge i 5 minutter.
Tilsæt rejer, sukker, soja og limesaft, og kog videre i 3-4 minutter, til rejerne er kogte og blevet lyserøde. Smag saucen til.
Top curryen med peanuts og skiver af frisk chili, og servér med kogte ris og limebåde.<br />
Tip!
Kan du ikke få fat på den rigtige massaman karrypasta, kan du i stedet bruge almindelig gul karrypasta.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk