Massaman curry med rejer

Massaman curry er en lækker thailandsk karryret, der er lidt mildere i smagen end de traditionelle stærke karryretter. Krydr retten med kanel og kardemomme, der bidrager med lidt sødme.

Massaman curry med rejer
0-30 min.

(3)

27. april 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Massaman curry med rejer

massaman karrypasta
2 spsk.
kokosmælk
1 dåser
broccoli
300 g
sukkerærter
125 g
kanelstænger
1
kardemommekapsler
2
sorte tigerrejer fra frost
300 g
sukker
1 tsk.
sojasauce
1 spsk.
limefrugter
1

Tilbehør

ris (f.eks. jasminris)
4 dl

Til servering

usaltede peanuts
50 g
friske røde chilier
1
limefrugter
1

Sådan gør du

Tilbehør

Kog risene efter anvisningen på emballagen, og hold dem varme til servering.

Massaman curry med rejer

Steg karrypastaen på panden i 1 minut. Tilsæt kokosmælk, og kog op.
Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Skyl sukkerærterne, og skær dem i strimler. Hæld broccoli, sukkerærter, kanelstang og kardemommekapsler i saucen, og lad det småkoge i 5 minutter.
Tilsæt rejer, sukker, soja og limesaft, og kog videre i 3-4 minutter, til rejerne er kogte og blevet lyserøde. Smag saucen til.

Servering

Top curryen med peanuts og skiver af frisk chili, og servér med kogte ris og limebåde.  

Tip!

Kan du ikke få fat på den rigtige massaman karrypasta, kan du i stedet bruge almindelig gul karrypasta.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'