Massaman curry med rejer
Massaman curry er en lækker thailandsk karryret, der er lidt mildere i smagen end de traditionelle stærke karryretter. Krydr retten med kanel og kardemomme, der bidrager med lidt sødme.

0-30 min.
(3)
27. april 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
Massaman curry med rejer
- massaman karrypasta
- 2 spsk.
- kokosmælk
- 1 dåser
- broccoli
- 300 g
- sukkerærter
- 125 g
- kanelstænger
- 1
- kardemommekapsler
- 2
- sorte tigerrejer fra frost
- 300 g
- sukker
- 1 tsk.
- sojasauce
- 1 spsk.
- limefrugter
- 1
Tilbehør
- ris (f.eks. jasminris)
- 4 dl
Til servering
- usaltede peanuts
- 50 g
- friske røde chilier
- 1
- limefrugter
- 1
Sådan gør du
Tilbehør
Kog risene efter anvisningen på emballagen, og hold dem varme til servering.
Massaman curry med rejer
Steg karrypastaen på panden i 1 minut. Tilsæt kokosmælk, og kog op.
Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Skyl sukkerærterne, og skær dem i strimler. Hæld broccoli, sukkerærter, kanelstang og kardemommekapsler i saucen, og lad det småkoge i 5 minutter.
Tilsæt rejer, sukker, soja og limesaft, og kog videre i 3-4 minutter, til rejerne er kogte og blevet lyserøde. Smag saucen til.
Servering
Top curryen med peanuts og skiver af frisk chili, og servér med kogte ris og limebåde.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner