Maskeret blomkål med æg og rejer
21. maj 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Vi skal nok tilbage i tiden for at finde maskeret blomkål, som i 1980'erne var en tilbagevendende gæst på middagsbordet, men det skal ikke ligge den til last! Den gode gamle klassiker er en dejlig forret og fungerer også fabelagtigt på frokostbordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern de grimme blade fra blomkålen. Kog det hele blomkålshoved i letsaltet vand i ca. 12 minutter, til det er mørt. Lad ærterne koge med i det sidste minut.
Hæld vandet fra, og læg blomkålshovedet i iskoldt vand for at stoppe kogningen. Kog æggene i 7 minutter. Pil dem, og del dem i kvarter.
Rør cremefraiche, mayonnaise, ketchup, citronsaft, sennep, paprika og karry sammen. Smag til med tabascosauce, salt og peber.
Skyl og tør hjertesalaten, og del den i blade. Skyl tomaterne, og halvér dem. Anret salatbladene på et fad, og læg blomkålen ovenpå. Top med ærter, dressing, rejer, æg og halverede tomater. Pynt med frisk dild.
Tip!
Det er ikke sikkert, du kan få farvet blomkål i dit supermarked, og det behøver du absolut heller ikke. Men det ser da festligt ud!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk