Maskeret blomkål
23. maj 2023
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Den klassiske ret stammer fra 1960'erne, hvor kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet og derfor ikke havde meget tid i køkkenet. Så på få minutter kunne de trylle en omgang maskeret blomkål frem.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl blomkålen, fjern bladene, og kog kålen i en gryde med saltet vand i 7-8 minutter. Bælg ærterne, og hæld dem i gryden det sidste minut af kogetiden. Afdryp og afkøl.
Kog æggene smilende i 6-7 minutter i en gryde.
Skyl og tør salaten, og del den i blade. Fordel bladene på et fad, og sæt blomkålen ovenpå.
Rør en dressing af cremefraiche, mayonnaise, ketchup, sennep, paprika, karry og eddike i en skål. Smag til med salt og peber.
Fordel dressingen over blomkålen. Pil æggene, og skær dem i kvarter. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Pynt blomkålen med ærter, æg, tomater og rejer. Skyl og hak purløget fint, og drys det over retten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk