Maskeret blomkål

23. maj 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Den klassiske ret stammer fra 1960'erne, hvor kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet og derfor ikke havde meget tid i køkkenet. Så på få minutter kunne de trylle en omgang maskeret blomkål frem.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl blomkålen, fjern bladene, og kog kålen i en gryde med saltet vand i 7-8 minutter. Bælg ærterne, og hæld dem i gryden det sidste minut af kogetiden. Afdryp og afkøl.
Kog æggene smilende i 6-7 minutter i en gryde.
Skyl og tør salaten, og del den i blade. Fordel bladene på et fad, og sæt blomkålen ovenpå.
Rør en dressing af cremefraiche, mayonnaise, ketchup, sennep, paprika, karry og eddike i en skål. Smag til med salt og peber.
Fordel dressingen over blomkålen. Pil æggene, og skær dem i kvarter. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Pynt blomkålen med ærter, æg, tomater og rejer. Skyl og hak purløget fint, og drys det over retten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar