Mascarpone-is med hindbær og pistacienødder
7. juli 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Luksus-is på den nemme måde! Isen er uden æg, men med mascarpone og kondenseret mælk, der gør den cremet og ganske uimodståelig.
Bemærk
Frysetid: Mindst 6 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld 200 g hindbær, sukker og saften fra citronen i en gryde, og bring det i kog. Skru ned til middel varme, og lad det småkoge i 4-5 minutter, til hindbærrene er kogt ud.
Blend massen med en stavblender til en jævn puré, og hæld det derefter igennem en finmasket sigte, så kerner sorteres fra. Afkøl hindbærpuréen.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål. Tilsæt kondenseret mælk, mascarpone og salt, og pisk det hele sammen til en luftig og ensartet iscreme. Rør ½ dl af iscremen sammen med den afkølede hindbærpuré.
Hæld resten af iscremen i en fryseegnet beholder (ca. 1½ liter),og dryp hindbærpuréen over. Træk et træspyd gennem isen, så den får et marmoreret look. Hak pistacienødderne groft, og drys dem over isen sammen med de sidste 50 g frosne hindbær.
Dæk formen med husholdningsfilm, og sæt isen i fryseren i mindst 6 timer - gerne natten over.
Tag mascarpone-isen ud af fryseren 5 minutter før servering. Scoop isen i kugler, og servér dem i skåle eller vafler med friske hindbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk