Marokkanske lammekoteletter med krydret couscous
Couscous er nemt tilbehør til de marokkanske lammekoteletter, for de små gryn skal bare trække nogle minutter med kogende vand.
0-30 min.
(1)
31. maj 2018 af Mai KnauerFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- lammekoteletter
- 8
- fintrevet muskatnød
- 1 tsk.
- stødt spidskommen
- 1 tsk.
- sød paprika
- 1 tsk.
- tørret timian
- 1 tsk.
- olivenolie til stegning
- 2 spsk.
Krydret couscous
- couscous
- 200 g
- olivenolie
- 4 spsk.
- salt
- peber
- friske røde chilier
- 1
- bredbladet persille
- 1 bundter
- frisk mynte
- ½ bundter
- citroner
- 1
Sådan gør du
Drys lammekoteletterne med muskatnød, spidskommen, paprika og timian, og stil dem i køleskabet.
Krydret couscous
Hæld couscoussen i en stor skål med halvdelen af olivenolien. Hæld kogende vand over, så det lige dækker. Drys salt over, læg en tallerken over skålen, og lad den stå i nogle minutter, til couscoussen er mør.
Rens og hak chilien fint. Hak persille og mynte fint.
Rør chili, persille og mynte i couscoussen med en gaffel. Pres saften af citronen. Tilsæt resten af olivenolien og citronsaft, og smag til med salt og peber.
Steg lammekoteletterne i lidt olivenolie på en pande i 3-4 minutter på hver side, de må gerne være lidt rosa i midten. Servér med den krydrede couscous og evt. fladbrød.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner