Marokkanske grillspyd
26. oktober 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Mørt lammekød fra for eksempel mørbrad eller inderlår er perfekt til grillspyd. Med en god krydret grundmarinade kan du snildt variere, hvilke grøntsager og andre smagsgivere der skal serveres sammen med lammet.
Bemærk
Trækketid, marinering: Mindst 1 time, men gerne op til 1 døgn.
Ingredienser
Udstyr
8 grill- eller træspyd
Sådan gør du
Bland olie med revet citronskal og friskpresset citronsaft, presset hvidløg, finthakket chili, kanel, spidskommen og koriander.
Skær lammet i ensartede stykker. Vend det i marinade, og lad det trække i mindst 1 time, men gerne mere.
Del rødløget i grove både, og pil lagene lidt fra hinanden. Skær citron og squash i mindre stykker.
Sæt kød, løg, citron og squash på spyd. Pensl med marinaden, og grill eller steg spyddene, til kødet er gennemstegt.
Kog ris efter pakkens anvisning, og vend dem med olie, eddike, garam masala og rosiner. Serveér til grillspyddene.
Tip!
Læg træspyd i blød i koldt vand, i 20 minutter før du bruger dem. Så bliver de ikke sorte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk