Marokkansk oksefad med kikærter og abrikoser
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Prøv en krydret, marokkansk ret med masser af smag og mættende ingredienser.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kødet i grove stykker, og steg det i olie på en pande. Tilsæt de tørre krydderier, og giv dem godt med varme, indtil de dufter.
Pil løg og hvidløg, og skær dem i strimler. Rens chilier og peberfrugt, og skræl ingefær. Skær det hele i strimler.
Tilsæt først løgstrimler, steg lidt, og vend resten af strimlerne i. Lad det sautere en smule, til det falder sammen.
Hæld blandingen i en Römertopf eller tagine. Tilsæt drænede kikærter, abrikoser, hakkede tomater og vand eller bouillon.
Læg låg på, og lad retten simre i en 180° varm ovn i 1 time. Smag til med salt og peber.
Top den færdige ret med cashewnødder, plukket koriander og granatæblekerner, og servér med lunet naanbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk