Marokkansk lammestew
4. januar 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
En let krydret gryderet er perfekt på vinterens menu. Nyd den med fladbrød, ris eller couscous.
Bemærk
Simretid: 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Brun kødet i olie i en stor gryde. Skyl auberginen, skær den i små tern, og hæld dem i gryden, når kødet har fået farve. Steg, til de er let gyldne.
Pil løgene, og skær dem i både. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Hæld begge dele i gryden, og tilsæt evt. mere olie. Steg løgene i et par minutter, uden at de tager farve.
Skræl kartoflerne, skær dem i mundrette stykker, og hæld dem i gryden. Steg kort. Skræl ingefæren, og riv den fint. Hæld den i gryden sammen med ras el hanout, spidskommen, hel kanel, abrikoser og hakkede tomater. Tilsæt smør og lidt bouillon.
Lad retten simre under låg i ca. 1 time, til alt er helt mørt. Spæd med bouillon undervejs, så retten ikke tørrer ud. Kassér kanelstangen, og krydr med salt.
Anret lammestewen i dybe tallerkner. Top med mynte og nigellafrø, og servér med citronbåde og fladbrød.
Tip!
Du kan også lave retten med oksekød, hvis du er større fan af det.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk