Marokkansk lam og citroncouscous med bagte rodfrugter
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Den lækre lammeret bringer tankerne hen på sommer og sol. Det marokkanske krydderi ras el hanout smager og dufter lidt af jul, men giver også minder om eksotiske destinationer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Skræl gulerødder og persillerødder, og flæk dem på langs. Pil rødløgene, skær dem i både, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med gulerødder og persillerødder.
Drys rodfrugter og rødløg med 2 tsk. ras el hanout, og dryp olivenolie over dem. Bag dem møre i ovnen i ca. 25 minutter.
Krydr lammetykstegsfilet med 1 tsk. ras el hanout, salt og peber, og brun den i olie på en pande. Steg den færdig i ovnen i ca. 15 minutter sammen med rodfrugter og rødløg.
Hæld couscous i en gryde med kogende bouillon, og kog det i 2 minutter. Læg låg på gryden, sluk for varmen, og lad det trække i 5 minutter. Rør rundt i couscousgrynene med en gaffel.
Bland couscous med de bagte rodfrugter, og dryp med citronsaft.
Halvér granatæblet, pil kernerne ud, og fjern de bitre hvide hinder. Bland granatæblekerner i couscousen sammen med smuldret feta.
Anret citroncouscous og bagte rodfrugter på et fad. Skær kødet i skiver, og læg det ovenpå. Drys med frisk koriander, og servér.
Tip!
Ras al hanout er et nordafrikansk blandingskrydderi. Det indeholder typisk kanel, kardemomme, chili, ingefær og stødt koriander.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk