Marokkansk lam med pitabrød, kikærtesalat og dip

Lammefilet er en nem og elegant måde at servere det god kød på.

Bemærk
Marinering af lam: mindst 45 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland ras el hanout med olivenolie i en lille skål. Pensl lammekødet med blandingen, og lad det marinere i køleskabet i mindst 45 minutter, gerne længere tid.
Steg lammekødet på alle sider på en pande ved høj varme. Læg det på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg kødet færdigt i en 200° varm ovn i 10 minutter. Ladkødet hvile i 5 minutter, inden det skæres i store stykker.
Rist pitabrød i lidt solsikkeolie på en varm pande, og krydr dem med oregano.
Åbn dåsen med kikærter, og hæld dem i en sigte. Skyl kikærterne godt med rindende koldt vand, og lad dem afdryppe.
Pil rødløgene, og skær dem i tynde både. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Rens og flæk fenniklen, og skær den i papirtynde skiver, gerne med et mandolinjern. Hak koriander og mynte fint. Vend de hakkede krydderurter sammen med kikærter, løg, tomater og fennikel i en skål.
Riv citronskallen på den fine side af et rivejern. Pres saften af citronen. Pil hvidløgsfeddene, og knus dem. Rør citronskal, citronsaft, hvidløg, tahin og olie sammen i en skål. Tilsæt evt. lidt vand, hvis dressingen virker for tyk.
Vend tahindressingen sammen med kikærteblandingen, og top rundhåndet med plukket brøndkarse.
Hak mynte og koriander fint. Rør cremefraiche sammen med de hakkede krydderurter. Smag dippen til med salt og peber fra kværn.

Tip!

Det nordafrikanske krydderi ras el hanout giver lammekødet en spændende, eksotisk smag. Kig efter det i større supermarkeder og grønthandlere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar