Marokkansk kylling med krydret couscous
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Marokkansk kylling er en dejlig og fyldig ret: Når kylling, krydderier og grøntsager får lov at stege lang tid sammen i ovnen, trækker ingredienserne smag fra hinanden, så retten bliver ekstra velsmagende.
Bemærk
Ovntid: 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180º. Krydr kyllingebrysterne med paprika. Opvarm en stegegryde med olie, og steg kyllingestykkerne, til de er gyldne. Læg dem over på et fad.
Pil og hak løg og hvidløg. Steg løg og hvidløg i resten af olien i gryden, og tilsæt chili, kardemomme og ingefær. Skræl gulerødderne, skær dem i skiver på tværs, og kom dem i gryden.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
Kom pinjekerner, de 2 slags oliven og honning ned i gryden. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, og hæld bouillon ved.
Læg låg på gryden, og sæt den i ovnen i 45 minutter (hvis din stegegryde ikke kan tåle at komme i ovnen, kan du bruge et ovnfad med låg).
Læg couscous i en skål sammen med kanel og kardemomme. Hæld kogende vand over. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad couscoussen trække i 10-15 minutter.
Pres saften af citronen, og rør olie og citronsaft i couscousen med en gaffel, så den løsner sig.
Pres saften af appelsinen. Smag kyllingeretten til med appelsinsaft, og vend hakket koriander i lige før servering. Servér retten med den krydrede couscous.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk