Marokkansk kylling med citron, mandler og oliven
18. juni 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Ras el hanout er en marokkansk krydderiblanding, der bl.a. består af spidskommen, koriander, ingefær og allehånde. Køb den i velassorterede supermarkeder eller på nettet.
Bemærk
Marinering: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Partér kyllingen i 6-8 stykker. Læg kyllingestykkerne i et fad, drys krydderiblandingen over, og vend kødet godt rundt i krydderierne. Dæk fadet med husholdningsfilm, og lad kyllingen marinere på køl i mindst 1 time (gerne længere).
Tænd ovnen på 200°. Brun kyllingestykkerne i smør og olie på en stor pande, til skindet er gyldent. Læg kyllingestykkerne i et ovnfad.
Pil løgene, skær dem i både, og fordel dem i fadet med kyllingen. Hæld oliven over. Riv citronskal over retten, og hæld bouillon i bunden af fadet.
Sæt fadet i ovnen, og steg i ca. 40 minutter, til kyllingen er mør og gennemstegt.
Hæld kogende vand over couscoussen i en skål. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå i 10 minutter. Løsn couscoussen med en gaffel, og rør den sammen med citronsaft, olie og salt.
Rist mandlerne let gyldne på en tør pande. Hak mandlerne groft, og drys dem over retten sammen med skyllet og hakket persille. Servér med couscous.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk