Marokkansk kylling i fad med rodfrugter
28. december 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Der er smæk på både smag og farver i den krydrede ovnret med varme krydderier, saftig kylling og lækre rodfrugter. Retten pyntes flot med røde granatæblekerner og frisk mynte.
Bemærk
Marinering: 2-24 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kyllingelårene i et fad. Rør yoghurt, harissa, olie, honning og salt sammen i en skål, og fordel krydderiblandingen over kyllingelårene.
Dæk fadet til med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet. Lad kyllingelårene marinere i mindst 2 timer, men gerne natten over.
Tænd ovnen på 220°. Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i i grove tern. Fordel dem i et ovnfast fad.
Vend ternene med olie, spidskommen, koriander, paprika og salt, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, og læg de marinerede kyllingelår oven på rodfrugterne. Sæt fadet i ovnen i yderligere 25 minutter.
Tag fadet ud af ovnen. Fjern sten fra dadlerne, og skær dadlerne i skiver. Drys dadler, smuldret feta og valnødder over rodfrugter og kyllingelår, og vend let rundt.
Sæt fadet i ovnen i yderligere 10 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte og gyldne på overfladen.
Rør alle ingredienserne til yoghurtdressingen sammen i en lille skål.
Flæk granatæblet, og pil kernerne ud. Pynt ovnretten med granatæblekerner og mynte, og servér med yoghurtdressing.
Tip!
Harissa er en stærk chilisauce, der serveres til stort set alt i Marokko. Hvis du ikke kan finde den på hylden i supermarkedet, kan du sagtens anvende en anden chilisauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk