Marokkansk gryderet med oksekød
9. august 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Denne lækre simreret er inspireret af det marokkanske køkken med masser af krydderier, som luner og smager skønt.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Steg det hele i olie i en gryde. Tilsæt oksekød, og brun det godt.
Skrub eller skræl gulerødder, og skær dem i skiver. Lad dem stege med i gryden.
Drys med koriander, paprika, kanel, salt og peber. Lad det stege i 5 minutter, og tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, bouillon og rosiner. Lad det simre i 1 time under låg, til kødet er helt mørt, og smag til med citronsaft.
Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Skyl bønnerne, og giv dem et hurtigt opkog, så de blancheres.
Servér gryderetten med quinoa, grønne bønner og yoghurt, og drys med hakkede mandler og mynte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk