Marokkansk grøntsagsgryde
12. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Denne lunende og lækre gryde gør det nemt for dig at få spist dine grøntsager. Retten er dejlig fyldig og smagfuld og måske familiens nye vegetar-favorit?
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Svits det hele i olie i en gryde.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Lad dem stege med i gryden.
Skyl aubergine, skær i tern, og vend dem i gryden sammen med koriander, paprika og kanel.
Lad det stege i 5 minutter, og tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og bouillon. Lad det simre i 30 minutter under låg, til kartoflerne er møre.
Skær figner i grove tern, afdryp kikærterne, og tilsæt begge dele.
Pres saften af citronen. Smag til med citronsaft, salt og peber, og lad retten simre i 10 minutter.
Hæld vandet over couscous i en skål, og lad det trække i 10 minutter.
Rist og hak mandlerne. Skyl og hak persille groft. Pil kernerne ud af granatæblet.
Servér retten med couscous, og top med yoghurt, mandler, persille og granatæblekerner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk