Marmorkage med Nutella-smørcreme
9. februar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Giv mormors marmorkage en kærlig opgradering med Nutella-smørcreme på toppen.
Ingredienser
Udstyr
1 brødform, 25 x 11 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, smør, olie og sukker lyst og luftigt med en elpisker i en skål. Tilsæt 1 æg i ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
Bland mel, bagepulver og salt i en skål, og sigt det i smørblandingen skiftevis med kærnemælken. Vend dejen sammen, til den er akkurat ensartet.
Hæld halvdelen af dejen over i en anden skål, og rør Nutella og kakaopulver i denne dej.
Fordel skiftevis skefulde af den lyse vaniljedej og den mørke Nutella-dej i formen, og kør til sidst en kniv igennem dejene, så den bliver let marmoreret.
Bag marmorkagen i ovnen i 50-55 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen på en bagerist.
Pisk smør og Nutella sammen med en elpisker i en skål ved høj hastighed i 1-2 minutter.
Bland flormelis, kakaopulver, salt og mælk i en skål, og sigt det i smørcremen. Pisk smørcremen sammen, til den er let og luftig.
Anret marmorkagen på et fad. Hæld smørcremen i en sprøjtepose, og dekorér toppen af kagen med cremen. Pynt med hasselnøddeflager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk