Marmorkage med glasur
15. juli 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Stribevis af lys og mørk kagedej giver en saftig skærekage, hvor hver bid smager lidt forskelligt. Denne udgave er toppet med sød glasur, der kun gør den endnu bedre!
Ingredienser
Udstyr
1 bradepande, ca. 30 x 40 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Rør smørret med sukker, til det er hvidt. Riv skallen af citronen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Rør citronskal og vaniljekorn i dejen. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Vend forsigtigt bagepulver og mel i dejen.
Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Hæld chokoladen over i en røreskål, og rør ⅓ af dejen og kakaopulver i.
Fordel halvdelen af den resterende lyse dej i en smurt bradepande. Hæld den mørke dej over, og hæld herefter resten af den lyse dej over.
Rør lidt rundt i dejen med en strikkepind eller et grillspyd, så der dannes et marmoreret mønster.
Bag marmorkagen i ovnen i ca. 1 time. Lad den køle helt af.
Rør en tyk glasur af flormelis, vand og konditorfarve. Fordel glasuren på den helt afkølede kage, og drys med frysetørrede bær.
Tip!
Du får nemmere et godt resultat, hvis ingredienserne har samme temperatur, så tag gerne smør, æg osv. ud af køleskabet, ca. ½ time før du går i gang
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på marmorkage