Marmorkage med chokolade og safran
25. april 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Den helt klassiske marmorkage smager tit af chokolade og vanilje. Men hvorfor ikke være lidt mere kreativ med smagssætningen? Vend safran i den ene halvdel af dejen, så får kagen en anderledes og lidt eksotisk smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål med en elpisker.
Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk dejen godt sammen. Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen. Vend dejen sammen.
Hæld mælk i dejen, og vend den sammen. Del dejen i to forskellige skåle. Vend kakao i den ene dej. Vend safran i den anden dej.
Klæd en rugbrødsform med bagepapir, eller smør en fløderand eller en anden rund kageform. Hæld skiftevis lys og mørk dej i formen, så du skaber et mønster.
Bag kagen på en af de nederste riller i ovnen i ca. 1 time. Lad kagen køle af i formen på en rist.
Tip!
Foretrækker du en helt klassisk marmorkage? Så kan du springe safran over og nøjes med at smagsætte den ene halvdel af dejen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk