Marmoreret brownie med peanutbuttercreme
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Denne brownie er en fryd for øjet med sin marmorerede overflade, men i den grad også for smagsløgene! Den salte peanutbuttercreme passer perfekt til den søde og syndige brownie.
Ingredienser
Udstyr
en bradepande, 40 x 25 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i bradepanden.
Pisk smør, sukker, sirup og vaniljesukker sammen med en elpisker til en lys og cremet masse. Tilsæt 2 æg ad gangen, og pisk godt.
Hak chokoladen groft, og vend den i dejen sammen med mel, kakao og salt. Rør godt, til dejen er ensartet. Fordel dejen i bradepanden.
Smelt smør i en gryde, og lad det køle en smule af. Pisk det smeltede smør godt sammen med flormelis, peanutbutter og salt i en skål.
Fordel peanutbuttercremen i klatter oven på browniedejen med en ske. Marmorér dejen ved at trække en kniv gennem hele kagen i et tilfældigt, snoet mønster.
Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, til den føles fast og slipper formens kanter. Sæt bradepanden på en rist, så kagen bedre kan køle af, og opbevar herefter kagen i køleskabet, til den skal serveres.
Drys saltede peanuts over dejen til sidst.
Tip!
I stedet for at lave peanutbuttercreme kan du lave en cheesecake-marmorering: Rør 400 g flødeost naturel sammen med 2 æg, 1 dl sukker og lidt vaniljepulver. Anvend denne cheesecakecreme på samme måde, som peanutbuttercremen anvendes i opskriften. Top kagedejen med frosne hindbær i stedet for peanuts, og bag den i ovnen iflg. opskriften.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på brunsviger med eller uden creme
Powered by Froala Editor