Marmeladesnitter
31. juli 2019
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Er du vild med hindbærsnitter? Brug lige den marmelade, du bedst kan lide i den fine tørkage. Du kan f.eks. lave nogle med hindbær, solbær eller brombær.
Bemærk
Hviletid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud. Vend vaniljekornene med 1 spsk. sukker. Kom vaniljesukkeret og resten af sukkeret i en stor skål, og tilsæt mel og mandelmel.
Riv smørret i skålen, og smuldr det med de tørre ingredienser. Saml dejen med ægget.
Del dejen i to halve, og rul dem ud til to lige store firkanter. Rul hver dejfirkant ud imellem to stykker bagepapir. Lad dejpladerne ligge i bagepapiret, og læg dem på køl i 1 time.
Varm ovnen op til 180° varmluft. Fjern det øverste stykke bagepapir fra hver dejfirkant, og læg den ene dejplade på bagepapiret på en bageplade. Pensl dejen med sammenpisket æg i en 2 cm tyk stribe langs med kanten.
Kom marmeladen på midten af pladen og fordel den, så den går ud til æggekanten. Læg den anden dejplade ovenpå, så de ligger dej mod dej.
Fjern bagepapiret på den øverste dejplade. Luk nu kanterne på den øverste og den nederste dejplade sammen med fingrene eller med en gaffel, så marmeladen ikke flyder ud under bagningen.
Pensl toppen med resten af ægget, og prik forsigtigt dejen med en gaffel. Bag kagen i 20-25 minutter, til den er gylden.
Lad kagen køle helt af. Rør flormelis med lidt vand til glasur. Pynt kagen med glasuren, og drys evt. frysetørrede bær på. Lad glasuren stivne, og skær kagen ud i ruder eller trekanter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk