Marineret oksekød med sprød grøntsagssalat
1. juni 2018
af
Sandra Pugliese.
Foto: Lars Ranek
Der skal ikke nødvendigvis serveres kartofler til en bøf – her er det en fyldig grøntsagssalat, der udgør tilbehøret.
Bemærk
Marinering: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak mynten groft. Pres saften af ⅔ af limefrugterne. Skær den sidste ⅓ limefrugt i kvarte, og gem den til anretningen. Rens chilien, og skær den i tynde skiver. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen. Læg bøfferne i marinaden i mindst 1 time.
Dup kødet tørt med fedtsugende papir, krydr med salt og peber, og steg det på en (grill)pande et par minutter på hver side.
Skyl broccolien, og del den i små buketter. Skrub/skræl jordskokker og gulerødder. Rens fenniklen. Skær den grønne top af fenniklen, og gem den. Skær jordskokker og fennikel i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skær gulerødderne i stave. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Skyl rucolaen.
Riv skallen af citronen fint, og bland med olie og eddike. Smag til med salt og peber.
Anret grøntsagssalaten på tallerkener sammen med bøfferne, og dryp med citrondressing.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk