Marineret oksekød med sprød grøntsagssalat

1. juni 2018 af .

Foto: Lars Ranek

Der skal ikke nødvendigvis serveres kartofler til en bøf – her er det en fyldig grøntsagssalat, der udgør tilbehøret.

Bemærk
Marinering: Mindst 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak mynten groft. Pres saften af ⅔ af limefrugterne. Skær den sidste ⅓ limefrugt i kvarte, og gem den til anretningen. Rens chilien, og skær den i tynde skiver. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen. Læg bøfferne i marinaden i mindst 1 time.
Dup kødet tørt med fedtsugende papir, krydr med salt og peber, og steg det på en (grill)pande et par minutter på hver side.
Skyl broccolien, og del den i små buketter. Skrub/skræl jordskokker og gulerødder. Rens fenniklen. Skær den grønne top af fenniklen, og gem den. Skær jordskokker og fennikel i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skær gulerødderne i stave. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Skyl rucolaen.
Riv skallen af citronen fint, og bland med olie og eddike. Smag til med salt og peber.
Anret grøntsagssalaten på tallerkener sammen med bøfferne, og dryp med citrondressing.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar