Marineret lam med ærtepuré, ristede kartofler og kikærter
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
I stedet for kikærter fra dåse kan du sætte de tørrede ærter i blød dagen før og koge dem 30-40 minutter før brug.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær lammeculotterne i 1½ cm store tern. Læg kødet i en skål, og vend det med olie, knust hvidløg, salt og peber.
Blend friskbælgede ærter, mynte, parmesan og olie til en fin masse. Krydr med salt.
Skrub kartoflerne, og fordel dem i et ovnfast fad. Dryp dem med olie og salt, og bag dem i en 190° varm ovn i 25 minutter.
Tilsæt drænede kikærter, ryst godt, så kartofler og kikærter blandes, og bag videre i ovnen i ca. 10 minutter.
Steg lammekødet godt på alle sider på en varm pande.
Anret kødet på ærtepuré, og servér med kartofler og kikærter.
Pynt med mynteblade og evt. citronbåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk