Marineret laks og bagt gulerodssalat med linser
6. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Den søde honning og den salte sojasauce giver masser af smag til laksen. Servér med en bagt gulerodssalat til, der er fuld af mættende linser.
Bemærk
Marinering: Mindst 30 minutter, gerne op til 24 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv skallen, og pres saften af citronen. Bland sojasauce, honning, citronskal og citronsaft i en skål.
Læg laksesiden med skindsiden nedad i et smurt ovnfad, og smør den ind i honning-soja-marinaden. Sæt den på køl i 30 minutter (og gerne op til 24 timer).
Tænd ovnen på 175°.
Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i grove skiver. Vend dem med olie, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er møre. Kog linserne efter anvisningen på pakken.
Bag laksesiden i ovnen i 10 minutter. Tag fadet ud, og pensl overfladen med marinaden fra bunden af fadet. Bag laksen i ovnen i yderligere 10 minutter.
Pil og pres hvidløget, og bland alle ingredienser sammen til en dressing.
Bland linser og gulerødder i et fad, og dryp hvidløgsdressing over. Rist mandlerne let på en tør pande, og hak dem groft. Skyl og hak persille. Drys begge dele over den bagte gulerodssalat med linser, og servér til laksen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk