Marineret laks med ris og gulerodssalat
12. juli 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Marinér din laks i en skøn blanding af misopasta, soja, hvidløg og ingefær, så den får en dejlig smag af varmere himmelstrøg. Servér med ris og gulerodssalat, og alle munde vil være glade!
Ingredienser
Sådan gør du
Kog ris efter pakkens anvisning.
Læg laksen på en bageplade beklædt med bagepapir med skindsiden nedad.
Rør misopasta med sojasauce, pillet, hakket hvidløg, revet ingefær og eddike. Justér evt. konsistensen med kogende vand, så marinaden bliver tyk som ymer.
Smør marinaden på laksen. Drys med sort sesam. Bag laksen i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter.
Skræl gulerødder, og høvl dem i papirtynde strimler. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Skræl appelsiner, og skær dem i fileter.
Pres blodappelsinen, og kog saften ind til den halve mængde i en lille gryde.
Tilsæt pillet, hakket hvidløg, honning, citronsaft, chili, olie og lidt salt. Lad dressingen køle af, før du vender den i gulerodssalaten.
Anret salaten på et fad. Drys med pistacienødder og mynteblade, og servér som tilbehør til laks og ris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk