Marineret kylling med ingefær, kanel og safran
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Kylling kan de fleste lide, og det lyse kød får en ekstra dejlig smag, når det marineres i citron, ingefær og aromatiske krydderier.
Bemærk
Antal: 8 personer (som del af en buffet)
Marinering: Mindst 2 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Partér kyllingen i 8 stykker, og læg dem i en stor frysepose.
Pil løget, og hak det groft. Riv skallen, og pres saften af citronen. Bland det hakkede løg sammen med olivenolie, friskrevet ingefær, kanel, safran, citronsaft, citronskal, honning, salt og peber.
Hæld marinaden over kyllingestykkerne i posen, og lad dem marinere på køl i mindst 2 timer (eller gerne natten over).
Tænd ovnen på 200º. Læg de marinerede kyllingestykker i en bradepande eller et ovnfad.
Steg dem i ovnen i 40-45 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk