Marineret kalvecuvette med couscoussalat

Kalvcuvetten er marineret i hvidløg, ingefær, appelsin og sojasauce. Der er altså med andre ord skruet godt op for smagsindtrykkene. Servér herligheden med couscoussalat til.

Marineret kalvecuvette med couscoussalat
0-30 min.

(0)

24. juli 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Bemærk:Marinering, kød: 30 minutter.

Ingredienser

personer
kalvecuvetter
1
frisk koriander
½ bundter

Marinade

hvidløg
4 fed
frisk ingefær
6 cm
usprøjtet appelsiner
1
rapsolie
1 dl
sojasauce
6 spsk.
salt
peber

Couscoussalat

couscous
3 dl
hasselnøddekerner
50 g
radicchio
1
forårsløg
4
frisk koriander
½ bundter

Dressing

friskpresset appelsinsaft
1 dl
rapsolie
1½ dl
salt
peber

Sådan gør du

Rids kalvecuvettens fedtside i tern.

Marinade

Pil og riv hvidløget. Skræl og riv ingefær. Riv appelsinskallen, og pres saften. Bland hvidløg, ingefær, appelsinsaft og appelsinskal med olie, sojasauce, salt og peber. Hæld marinaden over kødet, og lad det trække i mindst 30 minutter i køleskabet.
Steg kødet med fedtsiden nedad på en tør pande, til den er sprød og gylden. Vend kødet, og steg det i 2 minutter på kødsiden. Steg kødet færdigt i en 175° varm ovn i ca. 25 minutter.
Lad kødet hvile i 15 minutter, og skær det herefter i skiver. Drys med koriander.

Couscoussalat

Kog couscous efter anvisningen på pakken. Bag hasselnødderne i ovnen i ca. 10 minutter ved 175°. Gnub skallerne af i et rent viskestykke, og hak nødderne.
Skyl og pluk radicchio. Rens forårsløg, og skær dem i skiver. Hak koriander fint. Vend det hele godt sammen.

Dressing

Rør appelsinsaft og olie godt sammen. Smag til med salt og peber. Vend dressingen godt rundt i couscoussalaten. Servér som tilbehør til kødet.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'