Marineret kalvecuvette med couscoussalat
Kalvcuvetten er marineret i hvidløg, ingefær, appelsin og sojasauce. Der er altså med andre ord skruet godt op for smagsindtrykkene. Servér herligheden med couscoussalat til.

0-30 min.
(0)
24. juli 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Bemærk:Marinering, kød: 30 minutter.
Ingredienser
personer
- kalvecuvetter
- 1
- frisk koriander
- ½ bundter
Marinade
- hvidløg
- 4 fed
- frisk ingefær
- 6 cm
- usprøjtet appelsiner
- 1
- rapsolie
- 1 dl
- sojasauce
- 6 spsk.
- salt
- peber
Couscoussalat
- couscous
- 3 dl
- hasselnøddekerner
- 50 g
- radicchio
- 1
- forårsløg
- 4
- frisk koriander
- ½ bundter
Dressing
- friskpresset appelsinsaft
- 1 dl
- rapsolie
- 1½ dl
- salt
- peber
Sådan gør du
Rids kalvecuvettens fedtside i tern.
Marinade
Pil og riv hvidløget. Skræl og riv ingefær. Riv appelsinskallen, og pres saften. Bland hvidløg, ingefær, appelsinsaft og appelsinskal med olie, sojasauce, salt og peber. Hæld marinaden over kødet, og lad det trække i mindst 30 minutter i køleskabet.
Steg kødet med fedtsiden nedad på en tør pande, til den er sprød og gylden. Vend kødet, og steg det i 2 minutter på kødsiden. Steg kødet færdigt i en 175° varm ovn i ca. 25 minutter.
Lad kødet hvile i 15 minutter, og skær det herefter i skiver. Drys med koriander.
Couscoussalat
Kog couscous efter anvisningen på pakken. Bag hasselnødderne i ovnen i ca. 10 minutter ved 175°. Gnub skallerne af i et rent viskestykke, og hak nødderne.
Skyl og pluk radicchio. Rens forårsløg, og skær dem i skiver. Hak koriander fint. Vend det hele godt sammen.
Dressing
Rør appelsinsaft og olie godt sammen. Smag til med salt og peber. Vend dressingen godt rundt i couscoussalaten. Servér som tilbehør til kødet.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner