Marineret gedeost med grillede brød

5. september 2022 af .

Foto: Rikke Westesen

Retten er tænkt som tilbehør til brød og kød, men den er også genial som alternativ til kød. Har du de små gedeoste tilovers, er de også geniale i sandwich eller oven på salater.

Bemærk
Hviletid: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Varm olien i en kasserolle. Skyl og hak basilikum fint. Skyl og pluk timian.
Rør begge krydderurter i olien sammen med chiliflager, og lad blandingen simre i et par minutter. Tag kasserollen af varmen, og lad krydderolien afkøle let.
Skær gedeosten i skiver, og fordel dem i et glas med låg eller i en skål. Afdryp semidried tomater og kapers, og fordel dem i glasset med gedeost.
Hæld krydderolien over, og lad gedeostene trække i 1-2 timer på køl. Tag dem ud ca. 30 minutter inden servering.
Skær brødet i skiver. Dryp det med lidt olivenolie, og grill dem på en havegrill eller (grill)pande på begge sider, til de får grillstriber.
Pil hvidløg, og gnid brødskiverne med hvidløgsfeddene. Krydr med salt. Servér grillbrødene sammen med den marinerede gedeost.

Tip!

Er du ikke så vild med gedeost, kan du uden problemer vælge en god feta i stedet. Og husk, at du kan forberede ostene dagen forinden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar