Marineret flanksteak med grillede gulerødder

Flanksteaken skæres fra den nederste del af oksens slag. Kødet har grove fibre og egner sig derfor særligt godt til marinering, fordi marinaden mørner kødet og gør den grillede bøf velsmagende og smørblød at skære i.

Bemærk
Marinering: 2 timer. Den intense asiatiske marinade er frisk og krydret, og du kan næsten ikke lade kødet marinere for længe i den.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl ingefæren, og hak den fint. Pil hvidløg, og hak det fint. Riv skallen, og pres saften af limefrugten.
Rør ingefær og hvidløg med honning, fintrevet limeskal og -saft, sojasauce, olie og chiliflager.
Hæld marinaden i en frysepose, og læg det hele stykke kød heri. Lad kødet marinere i posen i mindst et par timer på køkkenbordet.
Skær toppen af gulerødderne, og skrub dem. Steg gulerødderne i omkring 3 minutter på hver side på en havegrill eller en (grill)pande. Skær dernæst gulerødderne i tynde skiver på langs.
Rens forårsløg, og skær dem i strimler på langs. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver på langs.
Vend gulerødder, forårsløg og radiser med friskhakket koriander, sesamolie og sesamfrø, og anret det hele på et fad.
Tag kødet ud af posen. Steg kødet på en havegrill eller en (grill)pande i 8 minutter på hver side.
Lad kødet hvile, og skær det så ud i helt tynde skiver på tværs af fibrene. Servér kødet med grøntsagerne i fadet.

Tip!

Flanksteak er perfekt på grillen, for kødet har kort tilberedningstid og nyder derfor godt af grillens høje temperatur. Flanksteaken er ikke en af de mest kendte udskæringer, men det er synd, for kødet har et mørt bid og en god smag. Som en ekstra bonus er udskæringen fedtfattig og ikke mindst til at betale.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar