Marinerede oksespyd og bulgur med mynte og blandet grønt
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Honningmarinaden med chili trænger godt ind i kødet og gør det ekstra saftigt og mørt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær hver af bøfferne i 2 stykker, og pensl dem med olie. Steg dem i 2 minutter på hver side på en (grill)pande.
Rør honning med finthakket chili, olie og salt. Pensl de færdigstegte bøffer med honningmarinaden, og sæt bøfferne på spyd (gem resten af honningmarinaden til bulgursalaten). Hold kødet varmt under alufolie.
Kog bulgur efter anvisningen på pakken, og skyl i koldt vand. Lad bulgur dryppe grundigt af.
Skyl agurk og peberfrugt, og skær dem i små tern. Skær oliven i små tern. Hak mynten fint.
Bland bulguren med grønt og resten af honningmarinaden. Pynt salaten med små mynteblade, og servér til oksespyddene.
Tip!
I stedet for flydende honning kan du bruge almindelig honning rørt lind med lidt kogende vand.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk