Margrethekager

10. maj 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Margrethekagen blev lanceret på Conditori La Glace, da Margrethe i 1972 besteg tronen som dronning Margrethe 2. af Danmark. Det her er en mere simpel version af konditorkagen, som består af en karamelliseret nøddebund, blød nougatcreme og dronningens yndlingsblomst lavet i marcipan på toppen.

Bemærk
Nougatcremen skal afkøle i køleskabet mindst et par timer, men gerne natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Hak mandler og hasselnødder fint. Opvarm smør, sukker, sirup, mel og fløde i en gryde ved middelvarme under omrøring. Lad massen karamellisere, og rør mandler og nødder i, når karamellen er tyk og brun.
Lad massen afkøle nogle minutter, så du med hænderne kan forme 8-10 kugler på størrelse med valnødder. Tryk kuglerne lidt flade, og bag bundene gyldne i ca. 10 minutter. Lad dem afkøle helt. Er kagerne flydt meget ud, så brug en rund udstikker, så du får ensartede, runde kager.
Opvarm fløden til kogepunktet. Skær nougat i mindre stykker, og smelt dem i den varme fløde.
Hak chokoladen groft, læg den i en varmefast skål, og hæld nougatfløden over. Rør forsigtigt rundt, til massen er jævn og fri for klumper. Kør evt. cremen hurtigt igennem med en stavblender, hvis det er svært at få konsistensen helt jævn. Afkøl cremen i køleskabet i mindst et par timer.
Ælt marcipanen med madeira. Fyld massen i en sprøjtepose, og tryk ca. 1 spsk. ud i midten af hver florentinerbund.
Pisk nougatcremen hurtigt igennem med et piskeris, og fyld den i en sprøjtepose med tylle. Lav en krans rundt om marcipanen i midten.
Ælt marcipan med flormelis, og rul den ud på et flormelisdrysset bord. Udstik hele marcipanblomster eller 8 kronblade til hver kage. Dekorér kagerne med blomsterne og en tyggemåne i midten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar