Marengsroulade
23. maj 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Kagen her er en rigtig bombe med sprød marengs, intens chokoladecreme og fløjlsblødt mokkafyld. Marengsbunden og de smækre cremer indeni giver rouladen et krakeleret udseende i stedet for det klassiske, runde snit. Men formen gør, at du får flere lag af alle de forskellige smage og konsistenser i hver eneste mundfuld!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smør ovnens store bradepande med olie, og læg et stykke bagepapir i den. Drys nøddeflager ud over hele papiret.
Pisk æggehviderne, til de begynder at danne små toppe. Pisk sukker i lidt efter lidt. Bland hvedemel, kartoffelmel og mandelmel. Rør kaffepulveret ud i kogende vand, til det er opløst. Pisk melblandingen og kaffe i æggehviderne, til det er akkurat ensartet.
Vend marengsmassen ud oven på nøddeflagerne, og bag kagen i ovnen i 6 minutter. Skru temperaturen ned til 150°, og bag videre i 20-25 minutter, til bunden er fast og sprød.
Træk bagepapiret med marengsbunden over på en bagerist, og lad den hvile i 10 minutter. Læg et stykke bagepapir ovenpå, og vend bunden i vejret, så du forsigtigt kan trække det øverste stykke bagepapir af. Lad bunden afkøle helt, og lad chokoladecremen imens.
Opvarm grofthakket chokolade, smør og salt i en gryde ved middel varme, til blandingen er ensartet. Pisk fløden i lidt efter lidt, og lad cremen afkøle let. Smør den let afkølede chokoladecreme på, og lad det afkøle til stuetemperatur, imens du laver mokkafyldet.
Pisk fløde til en meget let flødeskum. Drys kaffepulver og flormelis over, og vend rundt, til det er opløst. Fordel mokkafyldet ovenpå, og rul kagen sammen til en roulade. Pynt med smeltet chokolade og nøddeflager.
Tip!
Flødeskummet sætter sig, når du vender kaffen i, så det er vigtigt, at skummet ikke er for stift pisket inden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk