Marengsreder med rabarber og vaniljecreme
4. maj 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Giv de luftige marengs ekstra knas ved at vende en håndfuld mandelflager i marengsmassen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 110°. Pisk æggehvider og 3 spsk. sukker med en elpisker i en skål, til de er luftige og let seje. Fortsæt med at piske, imens du langsomt tilsætter resten af sukkeret. Pisk, til du har en fast og luftig marengsmasse. Tilsæt lidt eddike og ⅔ af mandelflagerne, og vend rundt.
Sæt skefulde af marengsmassen på en bageplade med bagepapir. Lav en let fordybning i hver marengs med en teske. Fordel resten af mandelflagerne over marengsrederne. Bag marengsrederne i ovnen i ca. 1 time og 15 minutter.
Skyl rabarberne, og skær dem i skiver. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab vaniljekornene ud. Hæld rabarber, vaniljekorn, den tomme vaniljestang og sukker i en gryde. Bring det i kog, og lad det simre i 10-15 minutter.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab vaniljekornene ud. Rør kornene sammen med græsk yoghurt og honning. Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål, og vend det sammen med vanilje-yoghurten.
Anret mandel-marengsene på et fad, og top dem med lidt rabarberkompot og vaniljecreme. Drys med mandelflager, pynt med mynte, og servér straks.
Tip!
Får du marengsreder tilovers, kan de gemmes i en lufttæt beholder og f.eks. knuses let over en kugle is med friske bær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk