Marengsreder med jordbær
3. september 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Et sprødt og sødt punktum fyldt med vaniljeskum og solmodne jordbær. Uhm!
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æggehviderne luftige med en elpisker i en skål. Tilsæt flormelis, og pisk hviderne stive, til du kan vende skålen på hovedet. Pisk rosenvandet i.
Tænd ovnen på 100°. Fyld marengsen i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt 4 reder ud på en bageplade med bagepapir. Pynt rederne med rosenblade.
Bag rederne i ovnen i ca. 2 timer, til de er gennemtørre. Afkøl på en bagerist.
Pisk fløde og vaniljesukker til skum med en elpisker i en skål.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i små tern.
Fordel vaniljeskummet i rederne, top med jordbær, og pynt med skovsyre. Servér straks.
Tip!
I stedet for 4 små marengsreder kan du lave 1 stor marengs.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk